Організація харчування у закладі освіти
Харчування здобувачів освіти проводиться у відповідності до 4-х тижневого сезонного меню мультипрофільного харчування з обмеженням кількості солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження та субпродуктів. Натомість, у новому меню значна увага приділяється споживанню молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.
Ведеться активна робота у напрямку пропаганди правильного харчування серед дітей та їх батьків. Проводяться заходи щодо формування в учнів здорового способу харчування, безпечності та якості харчових продуктів, необхідності дотримання режиму харчування.
Готові страви відповідають меню, яке розробляють відповідно до примірного 4-х тижневого сезонного меню мультипрофільного харчування на зимовий сезон.
У закладі освіти оформлено постійно діючий інформаційний стенд для учнів, на якому розміщено щоденне меню з переліком страв.
Батьки дітей мають можливість ознайомитись з меню та фото контрольних порцій шляхом інформування відповідальної особи через вайбер-групу активних батьків закладу. Адміністрація уважно стежить за якістю та смаком приготовлених страв.
- Постанова Кабінету Міністрів від 24.03.2021 року № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку”
- Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 31.08.2021 року №1850 “Про організацію харчування учнів за рахунок коштів бюджету міста Києва”
- Розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 05.01.2022 року №54 “Про організацію харчування учнів за рахунок коштів бюджету міста Києва у 2022 році”
- Наказ Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12.08.2021 року №121 “Про організацію харчування учнів у комунальних закладах загальної середньої освіти територіальної громади міста Києва у 2021/2022 навчальному році”